diumenge, 16 de novembre del 2014

Alumnes de segon d'Integració social participaran en el projecte intergeneracional "Connectades"



El Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa, a través dels seus Serveis d’Informació i Atenció a les Dones, organitzen l’activitat “Connectades”, un debat intergeneracional entre dones de la comarca, que compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, i que es farà el dimecres 19 de novembre, a les 4 de la tarda, al Palau Firal de Manresa. L’objectiu és facilitar la convivència i els vincles entre dones joves i dones grans que comparteixen un mateix territori, contribuir a que ambdues generacions es mirin amb uns altres ulls i estimular la convivència i la participació, i posar en valor la història i l’experiència de les dones grans que varen viure altres èpoques  i altres contextos.

Amb el lema “Recursos personals de les dones davant les dificultats”, es parteix de la participació activa de diferents col·lectius que hi participen. El SIAD del Consell Comarcal del Bages ha contactat amb el professorat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social de l’Escola Diocesana de Navàs i se’ls ha demanat la seva participació, que consisteix en presentar el projecte a l’alumnat i demanar-los que busquin algunes àvies per poder mantenir-hi una conversa. Després, es posen en comú a la classe, i se’n triaran dues, que es presentaran en públic a l’acte del dia 19.  Per la seva banda, el SIAD de Manresa ha contactat amb el professorat del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turisme de l’Institut Guillem Catà de Manresa i s’ha seguit el mateix procediment.

El dimecres 19 de novembre a les 4h de la tarda al Palau Firal es reproduiran aquestes converses escollides, dues de Navàs i dues de Manresa, en un acte públic. Les 4 parelles de noies i àvies seuran a la taula i cada parella tractarà un tros de la conversa i després el públic podrà participar i crear debat. Hi assistiran alumnat i dones d’associacions, però l’acte està obert a tota la ciutadania. Serà presidit pel conseller comarcal de Benestar Social i Família, Joan Vinyes; la regidora de Serveis Socials, Acollida i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; i la representant territorial a les comarques de Barcelona de l’Institut Català de les Dones, Ivet Castaño

A les associacions de dones també se’ls ha ofert participar al projecte, fent el procés invers: les dones grans han entrevistat noies joves, i les dones de mitjana edat han buscat àvies i noies i han fet una conversa a tres bandes, de tres generacions. Aquestes converses s’han posat a debat a les respectives associacions.

L’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya s’encarrega de moderar el debat i de gravar-lo per a poder-ne fer un documental que difongui l’experiència de les 4 comarques que participen en el projecte “Connectades”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada