divendres, 1 de desembre del 2017

Música per a l’esperança: Manresa acull un concert solidari del 'pianista de Yarmouk'



El músic sirià-palestí, Aeham Ahmad, conegut com el “pianista del camp de refugiats de Yarmouk” presentarà, aquest dissabte 2 de desembre a les 12 del migdia, el seu disc Music for hope a la Sala Els Carlins de Manresa.

El concert començarà a les 12 del matí i l’entrada és lliure, els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

És una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau, l’Ajuntament de Manresa i la Casa Flors Sirera, que té com a objectiu aportar un bri d’esperança a través de la música, així com sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones refugiades.

Músics del Bages se sumen a aquesta proposta per fer de la cultura una eina de difusió dels drets humans. Al concert, l’Aeham estarà acompanyat d’alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Artés, el Conservatori Municipal de Música de Manresa i l’Escola de Música-Esclat.

El músic, Aeham Ahmad

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

El concert forma també part de la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

L’acte està organitza’t per l’ACP, l’Ajuntament de Manresa i la Casa Flors Sirera, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’activitat comptarà també amb la participació del grup Cordes del Món, l’Escola Municipal d’Artés, Esclat-Escola de Música i el Conservatori Municipal de Música de Manresa, que a banda de participar al concert portaran a terme una activitat pedagògica prèvia.

En el mateix context, el dia 24 de novembre a les 20 hores, tindrà lloc a l’Auditori de Cal Sitjes la xerrada Veus, música, refugi. Una aproximació a la situació de les persones refugiades. Què podem aportar des del Bages?, a càrrec de Tere Palop, tècnica de projectes de l'Associació Catalana per la Pau.

L’Associació Catalana per la Pau

L’Associació Catalana per la Pau (ACP) neix l’any 1990 impulsada per un col·lectiu d’homes i dones vinculats a diverses organitzacions i moviments socials, compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions entre el Nord i el Sud del planeta.

És una organització compromesa en la transformació de les condicions de vida de les poblacions més desafavorides i en l’assoliment d’estructures socials més justes, la plena expressió dels drets individuals i col·lectius i l’eradicació de la pobresa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada